Zanger-gitarist Derek (cfr. Derek & the Dirt en Derek & Vis) en violist-multi-instrumentalist Renaud Ghilbert (cfr. Absynthe Minded en Les Cerveaux Lents) hadden nog geen gezamelijk muzikaal verleden, maar de Franstalige Renaud en Nederlandstalige Derek vinden elkaar in dit tweetalig projekt waarbij ze van de gedichten van Jotie T’Hooft en Arthur Rimbaud pakkende liedjes maken, nu uit op de cd: “Derek & Renaud vs T’Hooft & Rimbaud”

Ze speelden zeer geslaagde cd voorstellingen voor Theater aan Zee in Oostende, Bibliotheken De Krook in Gent en Permeke in Antwerpen, Minardschouwburg en meerdere CC’s in Vlaanderen.

Derek die zelf schrijft en zingt in het Nederlands, Frans en Engels, heeft eerder al poëzie en proza van Charles Bukowski, Allen Ginsberg en Louis Paul Boon in eigen composities gegoten en koppelt deze ervaring nu aan de inventieve arrangementen en muzikaliteit van Renaud Ghilbert.

Een nieuw duo in een nieuw landschap van mogelijkheden.

Jotie ’T Hooft en Arthur Rimbaud zijn twee jongens-poëten, twee poètes maudits. Beide stopten heel jong met schrijven. T’Hooft overleed 40 jaar geleden in 1977 als 21- jarige en Rimbaud zette in 1873 op 20-jarige leeftijd vrijwillig een punt achter zijn oeuvre. De term “poètes maudits” dateert uit 1884, het was de titel van een bloemlezing die Paul Verlaine, collega en intieme vriend van Rimbaud, uitgaf met gedichten van o.a. Baudelaire, Mallarmé en Rimbaud zelf. Zij hoorden ook tot de symbolisten. In Vlaanderen is T’Hooft zowat de enige poète maudit.

De poëzie van deze twee jonge dichters, waar precies een eeuw tussen zit, vertoont gedeelde hallucinaties, dromen, visioenen en taalrijke beelden over machteloosheid, decadentie, onheil, liefde, ontucht, vluchten uit de werkelijkheid en dan vooral bij Jotie T’Hooft, zeker ook de dood.