© Knut Kersse

Knut Kersse

BIOGRAPHY (NL)

Knut Kersse (1957) is in de eerste plaats een tekenaar. Zijn schriftuur, lijnvoering en onderwerpen liggen voor het rapen in zijn eigen wereld, waar heel wat plaats is voor wrange humor, erotiek, cynisme en zelfs een universeel tijdsbeeld met een portie decadentie.
 
Het werk van Knut Kersse boeit door pretentieloze herkenbaarheid en het losweken van verhalen, die bij het zien van de personages in zijn beelden onlosmakelijk ver- halen oproepen. De kunstenaar laat ons zijn eigenzinnige wereld zien, waarin geen rekening gehouden wordt met mode, trendy set-ups of breed literaire verhalen. Hier is een rastekenaar en colorist aan het werk die een onnoemelijk oeuvre heeft opgebouwd met zijn eigen personages, waarbij de vrouw verleidelijk, elegant, sensueel en erotisch uit de hoek komt en de man in veel gevallen als een nar en achterliggend personage zijn rol vervuld in de barokke taferelen.
 
Voor Knut Kersse is elke drager een medium, van behangpapier tot partituur, van papier tot doek, zijn wapens zijn een pen, inkt, potlood, verf, en vooral zijn onvermoeibare tekenlust en creativiteit.
Knut Kersse is currently on view in LEET47.
2017 - Present